Op en rond de Nieuwe Maas

Zie alles van de Wereldhavendagen met de watertaxi

Dagkaart slechts € 10, kinderen betalen halfgeld

Cirkellijn - familie Kop van Zuid achtergrond

Watertaxi Rotterdam is de officiële vervoerspartner van de Wereldhavendagen 2024. Op 6, 7 en 8 september varen we bezoekers naar alle verschillende locaties van het evenement. Hieronder vind je alle informatie die je verder nodig hebt.

Routes

De watertaxi’s varen tijdens de Wereldhavendagen ononderbroken op vijf vaste routes. Dit zijn:

  • Hotel New York - Parkkade
  • Hotel New  York - Euromast
  • Hotel New York - Charloisse Hoofd/Katendrechtse Hoofd
  • Charloisse Hoofd/Katendrechtse Hoofd - Euromast

Opstappen kan bij al deze halteplaatsen op elk moment gedurende de openingstijden van de Wereldhavendagen (10.00-18.00 uur).  

Tarieven

Een dagkaart voor het watertaxivervoer tussen de hierboven vermelde routes kost € 10 per volwassene. Kinderen tot en met 12 jaar varen mee voor halfgeld. Dagkaarten kunnen worden aangeschaft via onze eigen watertaxi-app.  

Enkele ritten zijn beschikbaar à € 4 p.p. (kinderen tot en met 12 jaar halfgeld) en moeten aan de halteplaatsen worden afgerekend bij een van onze stewards (alleen pin).

vloot

De vloot

In totaal worden voor de Wereldhavendagen 17 watertaxi’s in continudienst ingezet.

  • Op de groene verbinding Hotel New York – Parkkade varen we met onze 100 procent elektrisch aangedreven watertaxi’s: drie watertaxi’s-XL (elk max 40 passagiers) en twee  watertaxi’s met open achterdek (max 25 passagiers).

  • Op de overige trajecten varen we met onze iconische, zwartgele boten: twaalf snelle Maastaxi’s met elk een capaciteit voor 12 passagiers.

Aangepaste dienstverlening

Watertaxi Rotterdam onderhoudt op vrijdag 6 september óók haar normale dienstverlening. Alle halteplaatsen in ons netwerk blijven op deze datum dus bereikbaar, terwijl ook de veerdiensten in Oost, Centrum en West volgens (zomer)dienstregeling blijven varen.

Op zaterdag 7 en zondag 8 september vaart de watertaxi tussen 10.00 en 18.00 uur alléén op de routes van de Wereldhavendagen. Het is op beide dagen dan niet mogelijk om passagiers naar andere halteplaatsen te vervoeren.

’s Avonds vanaf 19.00 uur wordt de reguliere dienstregeling hervat. Op zaterdag 7 september is er een volledige stremming van de Nieuwe Maas tussen 20.30 en 23.00 uur.